Tandartspraktijk | Verwijspraktijk
P. Wetselaar | M.J.M. Wetselaar-Glas

Team

Peter Wetselaar

Studeerde in 1986 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien werkzaam in deze algemene praktijk en verwijspraktijk in Heemstede.

Van 2004 tot 2007 volgde hij de postinitiële Masteropleiding Orale Kinesiologie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) onder leiding van prof. dr. Frank Lobbezoo en dr. Jacques van der Zaag. Orale Kinesiologie behelst een aantal klinische componenten: temporomandibulaire disfunctie (TMD) en orofaciale pijn, orale bewegings- en slaapstoornissen, zoals bruxisme en slaapapneu, gebitsslijtage inclusief het restauratief herstel daarvan. In 2016 verdedigde hij met succes zijn proefschrift “the Tooth Wear Evaluation System: development and applications” aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 1987 tot 1988 vervulde hij als eerste luitenant-tandarts zijn militaire dienstplicht in Schaarsbergen. Tussen 2007 en 2011 was hij ook werkzaam als tandarts-gnatholoog in de Verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Amsterdam. Tussen 2007 en 2016 was hij ook als zodanig verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Medisch Centrum Alkmaar.

Naast zijn eigen praktijk was hij tussen 2011 en 2021 Chef de Clinique van de stafkliniek Orofaciale Pijn en Disfunctie aan het ACTA. Sinds 2019 is hij opleidingsdirecteur van de postinitiële master opleiding Oral Health Sciences.
Sinds 2007 is hij erkend als tandarts-gnatholoog door de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT). Sinds 2015 is hij erkend als tandarts-slaapgeneeskundige door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS).

Hij is sinds 1995 lid van de Neue Gruppe (Duitse wetenschappelijke vereniging voor tandartsen), sinds 2005 Fellow van de International College of Dentists (ICD), sinds 2007 lid van de European Academy of Craniomandibular Disorders (EACD), sinds 2007 lid van de Society of Oral Physiology, Store Kro en sinds 2013 lid van de European Academy of Dental Sleep Medicine.

Peter is lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de NVGPT en de NVTS.

Peter verzorgt regelmatig lezingen en congressen in Nederland en in het buitenland (België, China, Denemarken, Duitsland, Italië, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten van Amerika, Zweden en Zwitserland).

Peter is meestal in Heemstede werkzaam op maandag en vrijdag.

Miranda Wetselaar-Glas

Studeerde in 1988 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien werkzaam in deze algemene praktijk en verwijspraktijk in Heemstede.

Van 2008 tot 2011 volgde zij de postinitiële opleiding Gnathologie aan de Sint Radboud Universiteit in Nijmegen onder leiding van dr. Michel Steenks (tandarts-gnatholoog) en dr. Anton de Wijer (orofaciaal fysiotherapeut en manueel therapeut).

Tussen 2011 en 2013 was zij als tandarts-gnatholoog werkzaam in het Tandheelkundig Centrum IJburg. Tussen 2014 en 2016 was zij ook als zodanig verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Kennemer Gasthuis te Haarlem.

Naast haar eigen praktijk is zij sinds 2011 verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Sinds 2011 is zij erkend als tandarts-gnatholoog door de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT). Sinds 2014 is zij erkend als tandarts-slaapgeneeskundige door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS).

Zij is sinds 1995 lid van de Neue Gruppe (Duitse wetenschappelijke vereniging voor tandartsen), sinds 2005 Fellow van de International College of Dentists (ICD), sinds 2012 lid van de European Academy of Craniomandibular Disorders (EACD) en sinds 2013 lid van de European Academy of Dental Sleep Medicine (EADSM). Zij is door de EADSM als tandarts-slaapgeneeskundige geaccrediteerd.

Miranda is lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de NVGPT en de NVTS.
Sinds 2017 is zij bestuurslid van de NVTS.

Miranda verzorgt regelmatig lezingen en congressen in Nederland en in het buitenland (België, Duitsland, Frankrijk en Italië).

Miranda is meestal in Heemstede werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

Caroline van den Brink-Sloos

Sinds het voltooien van haar middelbare school is Caroline werkzaam als tandartsassistente. Haar opleiding heeft zij genoten in de praktijk van tandarts Schutte in Bloemendaal waar zij meer dan tien jaar werkzaam was.

Sinds 1996, dus al meer dan vijfentwintig jaar, is zij verbonden aan onze praktijk in Heemstede. Zij is niet alleen tandartsassistente aan de stoel, maar zorgt ook als gastvrouw voor de (telefonische) contacten met de patiënten.

Caroline is in Heemstede werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Isa Bierman

Studeerde in 2016 af als mondhygiënist aan de hogeschool InHolland te Amsterdam.

Na het afronden van haar studie werkte zij als mondhygiënist bij verschillende algemene tandartspraktijken. Daarnaast was zij werkzaam in specialistische tandheelkundige praktijken, waaronder Orthodontiepraktijk H.A. Hofman in Haarlem en Praktijk voor Parodontologie en Implantologie in Heemstede (PPI Kennemerland).

Sinds 2018 studeert zij tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) waar zij zich verder ontwikkelt in het tandheelkundige vakgebied. Haar bachelor tandheelkunde is inmiddels afgerond en zij is nu bezig met haar master.

Door het werken in de parodontologiepraktijk ontwikkelde zij een grote affiniteit met het behandelen van parodontale klachten (tandvleesontsteking). De kwaliteit van de zorg staat bij Isa hoog in het vaandel. Tijdens de behandeling maakt zij graag een persoonlijke connectie met haar patiënten en zorgt zij ervoor dat iedereen zich bij haar in de stoel op zijn gemak kan voelen.

Tot op heden werkt Isa met veel plezier in de algemene praktijk als zelfstandige mondhygiënist. U kunt bij haar terecht voor de behandeling van parodontale problemen (tandvleesontsteking); uitgebreide gebitsreiniging; verbetering van de mondhygiëne; poetsinstructie voor kinderen.

Isa is werkzaam in Heemstede op woensdag en soms op dinsdag namiddag/avond.

Doorverwezen?

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor de Verwijspraktijk Heemstede indien u bent verwezen door uw tandarts, huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut.

Aanmeldingsformulier

 Locatie

Herenweg 193
2106 MJ Heemstede

 Contact

023 - 528 23 99
info@wetselaarglas.nl

 Noodnummer

020-723 4848
Mondzorg Poli

last van kaakgewrichten en kauwspieren
slaapapneu
gebitsslijtage
Tandartspraktijk | Verwijspraktijk
P. Wetselaar | M.J.M. Wetselaar-Glas