Tandartspraktijk | Verwijspraktijk
P. Wetselaar | M.J.M. Wetselaar-Glas

Team

Peter Wetselaar

Studeerde in 1986 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien werkzaam in deze algemene praktijk en verwijspraktijk in Heemstede.

Van 2004 tot 2007 volgde hij de postinitiële Masteropleiding Orale Kinesiologie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) onder leiding van prof. dr. Frank Lobbezoo en dr. Jacques van der Zaag. Orale Kinesiologie behelst een aantal klinische componenten: temporomandibulaire disfunctie (TMD) en orofaciale pijn, orale bewegings- en slaapstoornissen, zoals bruxisme en slaapapneu, gebitsslijtage inclusief het restauratief herstel daarvan. In 2016 verdedigde hij met succes zijn proefschrift “the Tooth Wear Evaluation System: development and applications” aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 1987 tot 1988 vervulde hij als eerste luitenant-tandarts zijn militaire dienstplicht in Schaarsbergen. Tussen 2007 en 2011 was hij ook werkzaam als tandarts-gnatholoog in de Verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Amsterdam. Tussen 2007 en 2016 was hij ook als zodanig verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Medisch Centrum Alkmaar.

Naast zijn eigen praktijk is hij sinds 2011 Chef de Clinique van de stafkliniek Orale Kinesiologie aan het ACTA. Vanaf 2015 is hij hoofd van het postinitiële programma Orale Kinesiologie, onderdeel van Oral Health Sciences.

Sinds 2007 is hij erkend als tandarts-gnatholoog door de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT). Sinds 2015 is hij erkend als tandarts-slaapgeneeskundige door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) en als restauratief tandarts door de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT).

Hij is sinds 1995 lid van de Neue Gruppe (Duitse wetenschappelijke vereniging voor tandartsen), sinds 2005 Fellow van de International College of Dentists (ICD), sinds 2007 lid van de European Academy of Craniomandibular Disorders (EACD), sinds 2007 lid van de Society of Oral Physiology, Store Kro en sinds 2013 lid van de European Academy of Dental Sleep Medicine.

Peter is lid van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT), de NVGPT, de NVTS en de NVVRT.

Peter verzorgt regelmatig lezingen en congressen in Nederland en in het buitenland (België, China, Denemarken, Duitsland, Italië, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten van Amerika, Zweden en Zwitserland).


Peter is meestal in Heemstede werkzaam op maandag en vrijdag.

Miranda Wetselaar-Glas

Studeerde in 1988 af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien werkzaam in deze algemene praktijk en verwijspraktijk in Heemstede.

Van 2008 tot 2011 volgde zij de postinitiële opleiding Gnathologie aan de Sint Radboud Universiteit in Nijmegen onder leiding van dr. Michel Steenks (tandarts-gnatholoog) en dr. Anton de Wijer (orofaciaal fysiotherapeut en manueel therapeut). Sinds 2016 is zij gastmedewerker van de afdeling Orale Kinesiologie van het ACTA als promovendus op het gebied van slaapapneu.

Tussen 2011 en 2013 was zij als tandarts-gnatholoog werkzaam in het Tandheelkundig Centrum IJburg. Tussen 2014 en 2016 was zij ook als zodanig verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Kennemer Gasthuis te Haarlem.

Naast haar eigen praktijk is zij sinds 2011 verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Sinds 2011 is zij erkend als tandarts-gnatholoog door de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT). Sinds 2014 is zij erkend als tandarts-slaapgeneeskundige door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) en sinds 2015 als restauratief tandarts door de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT).

Zij is sinds 1995 lid van de Neue Gruppe (Duitse wetenschappelijke vereniging voor tandartsen), sinds 2005 Fellow van de International College of Dentists (ICD), sinds 2012 lid van de European Academy of Craniomandibular Disorders (EACD) en sinds 2013 lid van de European Academy of Dental Sleep Medicine (EADSM). Zij is door de EADSM als tandarts-slaapgeneeskundige geaccrediteerd.

Miranda is lid van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT), de NVGPT, de NVTS en de NVVRT.
Sinds 2017 is zij bestuurslid van de NVTS.

Miranda verzorgt regelmatig lezingen en congressen in Nederland en in het buitenland (België, Frankrijk en Italië).

Miranda is meestal in Heemstede werkzaam op dinsdag en donderdag.

Caroline van den Brink-Sloos

Sinds het voltooien van haar middelbare school is Caroline werkzaam als tandartsassistente. Haar opleiding heeft zij genoten in de praktijk van tandarts Schutte in Bloemendaal waar zij meer dan tien jaar werkzaam was.

Sinds 1996, dus al meer dan twintig jaar, is zij verbonden aan onze praktijk in Heemstede. Zij is niet alleen tandartsassistente aan de stoel, maar zorgt ook als gastvrouw voor de (telefonische) contacten met de patiënten.

Caroline is in Heemstede werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Doorverwezen?

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor de Verwijspraktijk Heemstede indien u bent verwezen door uw tandarts, huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut.

Aanmeldingsformulier

 Locatie

Herenweg 193
2106 MJ Heemstede

 Contact

023 - 528 23 99
info@wetselaarglas.nl

 Noodnummer

020-723 4848
Mondzorg Poli

last van kaakgewrichten en kauwspieren
slaapapneu
gebitsslijtage
Tandartspraktijk | Verwijspraktijk
P. Wetselaar | M.J.M. Wetselaar-Glas